Ege Üniversitesi UI Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı

25-26 Nisan 2024 tarihlerinde Ege Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Greenmetric Türkiye Ulusal Çalıştayı’na Doktor Öğretim Üyesi Dilara TÜFEKÇİOĞLU konuşmacı olarak davet edilmiştir. Hacettepe Üniversitesi'ni temsilen Hacettepe Üniversitesi Sürdürülebilir Yerleşkeler Koordinatörlüğü Koordinatör Yardımcısı Doktor Öğretim Üyesi Dilara TÜFEKÇİOĞLU ve Araştırma Görevlisi Mine SAĞLAMCI katılmıştır. Hacettepe Üniversitesi’nde yapılmış olan çalışmalardan, iyi uygulamalardan ve planlardan bahsedilmiştir.

Endonezya Üniversitesi Greenmetric Düzenleme Komitesi Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Nyoman Suwartha ve Veri, Sistem ve Bilişim Teknoloji Uzman Üyesi Dr. Ruki Harwahyu da yer aldığı bu çalıştayda, küresel ölçekte üniversitelerin sürdürülebilirlik konusundaki başarısı konusunda farkındalık yaratmak ve ülkemizde sürdürülebilir kampüs uygulamalarını teşvik etmek hedeflenmiştir.

Çalıştayda katılımcılara Greenmetric değerlendirme kriterleri ve metodolojisi hakkında bilgi verilmiştir. Üniversitelerin başarılı uygulama örnekleri paylaşılmış olup ulusal çapta yeşil kampüs uygulamalarının geliştirilebilmesi adına ortak bir platform oluşturulmuştur. Ayrıca, çalıştayda sürdürülebilir kampüs girişimleri için hem ulusal hem de uluslararası işbirliğinin geliştirilmesi amaçlanmıştır. Çalıştayın çıktıları doğrultusunda ise Ege Üniversitesi tarafından bir sonuç bildirgesi yayınlanmıştır.